Scroll to top
DEEN
Newsletter

Residential and Commercial Building at Postareal

A new residential and commercial building is being built in the center of Lörrach, directly between the town hall and the train station. It is intended to cover the need for necessary living space and to activate the pedestrian zone through its mixed-use character. The building is located on the site of a former postal headquarters.

 

The ground floor and first floor are intended for shops, restaurants and cafes. Their inviting character will liven up the area in front of the main train station.

The approximately 60 apartments, which are exclusively for rent, vary in size from 1-bedroom apartments to small townhouses with five rooms and a garden area. The residential units are located above the commercial space and are accessed via a roof garden, a communication point for residents with a playground and private gardens. The apartments are oriented towards the quiet green area.

Location:

Innenstadt Lörrach

Client:

WVV Objekt Lörrach GmbH & Co. KG

Gross floor area:

28,400 m² all

59 apartments

13,000m² commercial

192 underground parking spaces

 

 

Timeline:

Start of planning Sep. 2018
Start of construction May 2019
Planned completion 2020

Team:

ECE Projektmanagement GmbH, Generalplanung LPH 1-4
Assmann Beraten + Planen, Tragwerksplanung

Visualization:

moka-studio / blauraum

Location:

Innenstadt Lörrach

Client:

WVV Objekt Lörrach GmbH & Co. KG

Gross floor area:

28,400 m² all

59 apartments

13,000m² commercial

192 underground parking spaces

 

 

Timeline:

Start of planning Sep. 2018
Start of construction May 2019
Planned completion 2020

Team:

ECE Projektmanagement GmbH, Generalplanung LPH 1-4
Assmann Beraten + Planen, Tragwerksplanung

Visualization:

moka-studio / blauraum