Scroll to top
DEEN
Newsletter

District School Bergedorf

The district school Bergedorf, a pavilion ensemble from the 1970s, has received a new building: the "House of Culture". The compact building planned by blauraum Architects has three floors for different age groups, differentiation zones and a central atrium. The distinctive shape of the building highlights the ground floor, which is dedicated to music and art. The shift of the upper floors creates a protected entrance area on one side and gives room for an outside courtyard on the other, in which the pupils look after a small animal zoo. The color scheme varies inside the building as well as on the entrance facade, blending from green to blue.

Location:

Hamburg - Bergedorf, Germany

Client:

SBH Schulbau Hamburg

Gross floor area:

4.500 m² new building
4.200 m² existing building

Time:

2011 start of planning
2013-2015 construction phase new building
2015-2017 construction phase existing Building

Awards:

BDA Preis Hamburg 2016 - Honorable Mention
WAF Award - shortlist - category „Schools - Completed Building“

Team:

ASSMANN beraten+planen GmbH

Photography: 

Werner Huthmacher

Location:

Hamburg - Bergedorf, Germany

Client:

SBH Schulbau Hamburg

Gross floor area:

4.500 m² new building
4.200 m² existing building

Time:

2011 start of planning
2013-2015 construction phase new building
2015-2017 construction phase existing Building

Awards:

BDA Preis Hamburg 2016 - Honorable Mention
WAF Award - shortlist - category „Schools - Completed Building“

Team:

ASSMANN beraten+planen GmbH

Photography: 

Werner Huthmacher

Related Projects